Cider

Cider je jedným z najobľúbenejších alkoholických nápojov na svete. Hoci je popularita piva nižšia, má svoj vlastný pomerne rozsiahly okruh fanúšikov. Tento nápoj je vhodný na stretnutia s priateľmi, ako aj na romantické rande s milencom.




https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/upload.teamup.com/2071058/fFr4IXURw21tsua4uODn_a-survey-of-grown-answerof-how-they-live-and-what-html.pdf
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/upload.teamup.com/2071058/2no3cxnARlqtSM0pCJ6q_a-good.pdf
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/upload.teamup.com/2071058/3vOgKyeaT0GjlWD7v2x6_homeschooling.pdf
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/upload.teamup.com/2071058/qrXmGCpzRbOMWmmFEmeF_how-much.pdf
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/upload.teamup.com/2071058/DPbkuAsqRBywH0yjIFGV_how-to-become.pdf

Dnes vám povieme desať zaujímavých faktov o jablkách, ktoré vám pomôžu dozvedieť sa viac o tomto nápoji. A možno sa pripojí k radom svojich obdivovateľov.

1. Väčšina ľudí si myslí, že jablčný mušt je jablkový nápoj. Toto je skutočne najobľúbenejší produkt na jeho výrobu. Existujú však hrušky, čerešne a dokonca granátové jablko. Teraz môže byť vyrobený z akéhokoľvek ovocia.


 
2. Na území Ruskej ríše vrátane Ukrajiny sa jablčný mušt objavil v roku 1890. Pili to iba ľudia ušľachtilého pôvodu, pričom šampanské nahrádzali jablčným muštom. Zároveň sa verilo, že ten, kto jablčný mušt používa, vedie zdravý životný štýl.

3. Španieli pri varení často používajú jablčný mušt. Napríklad na prípravu rôznych dezertov a omáčok.

4. Cider je najobľúbenejší spomedzi Francúzov, Španielov a Rakúšanov. V priemere občania týchto krajín pijú ročne 55 litrov na osobu.

5. V Španielsku sa pravidelne organizuje festival jablčného muštu. Festival sa koná každoročne v máji. Každý tu môže ochutnať jablčný mušt v akomkoľvek množstve.

6. Astúrsky jablčný mušt sa naleje do pohára a vypije sa do jedného veľkého dúšku.

7. V severnom Španielsku je tradícia: prvý sud dozretého muštu je opitý výkrikom „Totx!“. po každom pohári.

8. Cider bude chutnejší, ak nápoj nalejete správne. V ideálnom prípade, ak existuje malá vzdialenosť medzi pohárom a fľašou, zatiaľ čo jablčný mušt pri liatí porazí, ako to bolo, o steny skla.

9. Dajte pozor na veko sudu, v ktorom je jablčný mušt vo veku. Pre podložky je nevyhnutne potrebný otvor. Do tejto polohy sa dostanú iba tenkí a krátki ľudia, pretože je vhodnejšie umývať ruky ručne.

10. Teraz nikto nespochybňuje skutočnosť, že mušt je francúzsky nápoj. Medzi mnohými ďalšími ľuďmi však existovali nápoje na báze jabĺk.